Kommende USA rejser

 Jeg har 2 rejser, som man kan blive medrejsende på

  1. The Havasupai Tour. Datoen for denne tur er endnu ikke bestemt
  2. Yellowstone Grand Tour. Start Sep. 2024. (prisen er ikke regnet ud, men sikkert omkring 23-25.000 kr + eneværelse) Alt optaget

Her får du en forsmag på, hvad en tur kan indeholde. Se videoen!

Tur 1.The Havasupai Tour. Dato endnu ukendt

Turen i grove træk

Foto: Jon Roig fra Havasupai Falls

Turen har både Grand Canyon, Death Valley, Zion og Antelope Canyon på programmet. 

Vi ankommer til Los Angeles, som ikke er på programmet. Man er dog velkommen til at forlænge rejsen der. Vi kører direkte til Barstow og går til ro. Første dag på farten starter i guldgraverbyen Calico, hvor Robert Andersen fra Langeland blev Danmarks rigeste guldgraver i 1800 tallet. Herfra videre til Death Valley, hvor vi skal se Badwater og gå i det farvespækkede Artist Palette. Tidligt næste morgen skal vi vandre i dødens dal inden varmen bliver for hård. Vi stopper også ved det Zabriske Punkt, der ligner bjerge dækket af guld, inden vi fortsætter til Las Vegas, hvor vi bor i hjertet af The Strip. 

Vi kører nordpå gennem den vilde Virgin River Gorge og gør holdt i smukke Valley of Fire. Hver finder vi et par trails som vi skal gå. I de efterfølgende dage skal vi bo i Kanab, hvorfra vi kører ud til de vildeste naturområder. Sideløbende spiller vi med på lotteriet til naturområdet The Wave. Tæt på denne skal vi gå ind i Wire Pass/Buckskin Gulch, som er USAs største slot canyon. Det blir vildt og måske lidt mudret! På dagen skal der gerne være tid til at opleve de vilde farver i Painted Hills. Jeg regner med at vi er de eneste der kommer, for stedet er endnu ikke så kendt! Det er til gengæld Zion National Park, der er en af USAs flotteste nationalparker og den skal vi se. Old Paria, som nogle også kalder for baconbjergene, er altid en stor oplevelse for de få besøgende der kommer der. Toadstool Rimrocks er et hoodoos område, mens Catstair Canyon er fyldt med bilvrag, der understøtter Highway 89. Stud Horse Point er mægtige hoodoos der står på en klippeside med Lake Powell som baggrund. Nautilus er et fotogent sted som vi sammen skal finde, for jeg har ikke været der før. Inden vi ankommer til Page gør vi stop på Glen Dam, der adskiller Lake Powell og Coloradofloden. Vi bruger en hel dage oppe i bjergene i en lejet jeep og ser Nipple Bench og Alstrom Point. Turens længste vandrerute er den 17 km t/r lange tur til Wahweap hoodoos. Denne er dog frivillig! Vi bruger den tid som det tager. Herefter en tidlig tur til Lower Antelope Canyon, sammen med navajo guider. Turen rummer også Horseshoe Bend og Coalmine Canyon, et af mine yndlingssteder, hvor vi næppe møder andre. Måske nogle indianere, for stedet ligger i navajo-reservatet. Det forstår man ikke når man er der. Vi kører til Grand Canyon hvor vi se solnedgangen. Næste dag går vi 2 km ned i den store canyon, så vi både har den under og over os. Kører mod syd og stopper i Williams, en Route 66 by, inden vi går til ro i Hualapai indianernes reservat. Har vi fået tilladelse til at besøge Havasupai indianernes dal med de mange vandfald skal vi de næste 4 dage besøge et sted i Grand Canyon, som kun opleves af ganske få. Det er rasende dyrt, men det er også en once-in-a-lifetime, som jeg har arbejdet på i flere år! Turen derned bliver sandsynligvis på muldyr/hest (ikke galop) eller også flyver vi i helikopter derned. Læs om stedet her: Havasupai Falls. Vel oppe igen venter der en transportdag, men vi gør dog holdt ved en kendt købmand, et sted hvorfra indianerne sendte beskeder til guderne ved at lave tegninger i jorden (geoglyph), samt et sandunes område. Vi er nu tilbage i Californien og her skal vi besøge Salvation Mountain, Anza Borrego Desert State Park der bla. rummer en flot slot canyon, et kaktusområde og enorme uhyrer skabt af kunstnere. Vi besøger San Diagos Old Town og går ombord på USS Midway Hangar Museum. Vi bor lidt nord for byen, hvor man kan få en dukkert i Stillehavet, inden vi næste dag kører til Los Angeles og flyver hjem.

Turen er kilometermæssigt ikke så lang, men er til gengæld et skattekammer af naturoplevelser og vi skal vandre en del og i al muligt terræn. Dagstemperaturen vil være ca 25 grader. Mange af stederne er steder med meget lavt turisme og nogle steder kommer der måske kun os! Som sædvanlig er det en natur tur, bortsets fra en dag i Vegas og San Diego. Ønsker man at forlænge turen med ekstra dage i Los Angeles er dette muligt.

Status på turens 2 specielle elementer:

1. Lotteriet til The Wave. Dette starter 1 december, og vi kan spille på de 5 dage, vi er i området. Vi ved derfor om vi har vundet inden vi rejser! Vinder vi ikke er der en lille mulighed for at vinde fra dag til dag og det prøver vi naturligvis på. Jeg har ikke budgetteret med at få en ekstern guide, der kan vise os derud, men det er en mulighed. 

2. Status på Havasupai er, at jeg nu har en specialansøgning liggende hos dem og den vil stammerådet tage stilling til senere på året. Jeg ved ikke hvornår de afgør det. Vi booker givetvis vores rejse forinden! 

Hvis Havasupai ikke er muligt:

Jeg har lavet en ruteændring hvis Havasupai ikke er muligt. Denne inkluderer vandring til Soldiers Pass Cave i det aldeles smukke Sedona område. Herefter kører vi vestpå til Joshua Tree National Park og Anza Borrego, der også er en del af den ordinære rute. 

Besøget i Havasupai har stor indvirkning på vores budget, da Havasupai koster 7-9.000 kr pr. per. Lykkedes det ikke at komme derned, vil prisen på den samlede rejse derfor blive ca 9.000,- mindre. Beløbet vil først blive opkrævet, når vi har et tilsagn fra stammen.

Havasupai eller ej, så bliver det en fantastisk tur.

Los Angeles

San Diego

Anza Borrego Desert State Park

Salvation Mountain

Algodones Dunes

Nipple Bench og Alstrom Point I lejet Jeep

Antelope Canyon 

Horseshoe Bend

Toadstol Rimrocks

Lake Powell

Coal Mine Canyon

Grand Canyon National Park (syd) ligger fast

Route 66

Zion National Park

*Havasupai Falls (4 dage = dyrt)

The Wave 

Valley of Fire

Wire Pass og Buckskin Goulch

Wahweap hoodoos 16 km (kan fravælges)

Las Vegas

Death Valley National Park

Calico Ghost Town

Los Angeles

Ca. 20 dage i April

ca. 3000 km (170 km pr dag)

Turen byder på daglige vandreture i et behageligt klima. Vigtigt: Se nedenstående video:

Se videoen fra Havasupai Falls 

Havasupai Fall. Foto: Trail Sherpa

Death Valley. John Fowler

Foto: Jon Roig. Havasupai Falls

US Midday I San Diego

Route 66

Valley of Fire State Park

Death Valley. Foto: John Fowler

 

Foto: Jon Roig. Havasupai Falls

 

Foto: Kevin Dooley

Zion

 

Zion

Joshua Tree National Park. Foto: M01229

Wahweap Hoodoos. Foto: John Fowler

  

Rainbow Hills

   

Horseshoe Bend

Joshua Tree National Park

Death Valley

Vi går et stykke ned i Grand Canyon

  

Coalmine Canyon i navajo-reservatet

  

Grand Canyon

Toadstool Rimrocks

Catstair Canyon

Navajo Bridge (Coloradofloden)

Glen Dam

Old Paria

Stud Horse Point 

Antelope Canyon. Vi bliver guides af navajo-indianere.

 

Foto: Mac H (media601) The Wave 

Rejse 3. Yellowstone Grand Tour (aug/sep 2024) Denne rute ligger nogenlunde fast, men mindre ændringer kan forekomme! Turen er udsolgt.

5 nationalparker. 7 stater (Washington, Montana, Idaho, Wyoming, South Dakota, Nebraska og Colorado). Forventet rejse dato: 1.9 – 21.9. 2024 dage. Denne tur er sandsynligvis besat.

Seattle

North Cascades National Park

Palouse Falls

Glacier National Park 

Lewis and Clark Center

Ringing Rock

Yellowstone National Park

Teton National Park

Beartooth Hwy. Scenic Drive

Big Horn Canyon

Gooseberry Badlands 

Devils Kitchen 

Mount Rushmore National Monument I Black Hills

Custer State Park

Pine Ridge Reservation (Sioux indianerne)

Wounded Knee

Car Henge

Chimney Rock

Rocky Mountain National Park

Denne 20/21 dages rundrejse, der forventes afviklet i aug/sep 2024, starter i Seattle. Vi skal ikke se Seattle men kører nordpå mod North Cascades National Park hvor vi på dag 2. gør talrige stops i bjergene og tager mindst 2 lette 3 km vandreture. Næste dag gør vi stop ved det kendte vandfald, Palouse Falls, inden vi kører mod Glacier National Park, der med sine 25 gletschere lever op til sit navn. Parken ligger i Montana og er desuden kendt for 6 bjerge over 3.000 meter, skovområder så langt øjet rækker, dale med rigt dyreliv, søer (over 130) hvor Grizzly bjørnene er på daglig fisketur og stejle bjergrygge. Via den 85 km lange “Going-to-the-sun” road, ser vi det hele lidt fra oven og finder nogen af parkens fede vandre trails fx Iceberg Lake 15 km, Grinnell Glacier Lake 12 km, eller Bullhead Lake Trail 11 km. Vi flotter os og bor på Many Glacier Hotel. På vejen ned mod Yellowstone gør vi stop ved Lewis and Clark Center, der danner ramme for de 2 pioneere der fandt vejen mod vest. Også Ringing Rock, hvor man kan spille musik på klipperne bliver et sjovt indslag. Yellowstone får med 3 dage, en høj prioritering på denne rundrejse og vi skal se “det meste” af USAs første nationalpark. Parken der er på størelse med Sjælland, rummer masser af geysere, kogende mudderhuller, floder med kogende vand, vandfald, bjerge, floder og enge. Dyrelivet er noget særligt, og vi ser grangivelig bjørne, bisson, elk, ørne m.m. Halvvejs tager vi en afstikker til Grand Teton National Park, hvor vi skal vandre rundt om flere søer. Derefter tilbage til Yellowstons østområde og ud via scenic drive ruten Beartooth Hwy., til Big Horn hvor udsigten over floden der skærer sig gennem landskabet er fantastisk. Gooseberry Badlands og Devils Kitchen er begge fotogene badlands med forvitrende klipper, smukke farver og former, der er en geologisk safari værdig. Her møder vi ikke mange mennesker. Måske slet ingen. I Deadwood kører vi direkte ind i Westernfilm. Her bliver der ofte duelleret på åbnen gade, når revolvermænd fyrer løs. Vi besøger Salon Nr. 10 hvor Wild Bill Hickok blev skudt, mens Calamity Jane stod ved hans side. Vi besøger også deres gravsted. Vi kører til hjertet af Black Hills hvor vi skal vandre samt besøge Custer State Park og Mount Rushmore. Her ser man de 4 præsidenter hugget ud i sten, et arbejde der blev ledet af af danske Gutzon Borglum fra Hjørring. Vi kører gennem Sioux indianernes reservat og vi viser dem respekt, ved at besøge Wounded Knee, hvor en stor massakre fandt sted. Herfra videre til Car Henge, hvor man har skabt en “kopi” en Stonehenge hvor 38 dollargrin danner mange skulpturer. På vejen sydpå gør vi holdt ved Chemney Rock og Mail Rock, der var ikoniske markører, for bla. danske emigranter der vandrede over prærien. Inden vi rammer Denver, skal vi opleve den højt beliggende Rocky Mountains National Park. Her skal vi bla. gå til søerne Bear Lake, Dream Lake og Emerald Lake. Hjemrejse via Denver.

Foto: Christian Collins, George Lamson, Jasperdo, Nan Palmero, NPS, Conniemod og           ( positivelythinking@gmail.com ) Matthew Dillon, Chris Moris, R. Miller og Mark Levisay