Sådan rejser vi

Hvem er gæsterne.

Dig og din partner, kortklub, vennepar, madklub, singler, veninder osv.

I vil gerne opleve Amerikas storslående natur og kultur, men ved ikke lige hvordan I skal få det arrangeret, finde rundt osv. I har ikke lyst til busrejser for I vil måske også godt selv prøve, at sidde bag rattet, eller bare være i en mindre gruppe. Eventyr med sikkerhedsnet, i form af en guide.

Rejsens koncept.

Konceptet er ret enkelt. Jeg er på opdagelsesrejse som forfatter/rejsejournalist og gæsterne følger med. Vi besøger en masse nationalparker og kommer helt ud i den amerikanske natur. I praksis laver gæsterne det samme som jeg, men jeg laver typisk mere foto og video dokumentation. Jeg laver også rigtig mange foto stop og alle kan råbe “Stop bilen. Jeg skal fotografere”.

Vi booker billig fly, bil og hoteller på forhånd på nettet. Standarten er 2-3 stjernede hoteller. Hotelstandarten er god i USA. Nogle gange bor vi AirBnB.

Vi køber normalt alt på nettet. Vi går efter få flyskift og helst kun et. Lige nu hedder sommerruten for 2022 Billund/Kastrup – Amsterdam – Seattle og hjem via San Francisco.

Vi kører efter en fast plan og rute, som jeg har sat på forhånd. Et overflødighedshorn af naturoplevelser. Der er god mulighed for at man kan være par og splitte sig op f.eks om aftenen. Det meste af tiden er man del af et forpligtende fællesskab og det skal man være positivt indstillet på.

Vi kører efter en fast dagsplan og denne fremgår af programmet. Ruten er lavet og kan ses i menuen “Kommende rejser”. Dagsplanen, som vi kører efter vil få flere informationer fx. GPS på alle de steder vi besøger, samt på alle hoteller. I bilen har vi 3 mapper. Dagsplanen, hotelmappen med vores hotelkøb og økonomi, samt en inspirationsmappe, hvor man kan læse mere om de steder vi ser.

Vi er altid i flere nationalparker og vi går som regel uden om de fleste storbyer, men starter og slutter altid i en. Turen er for folk der gerne vil opleve storslået natur og bevæge sig ud i denne.

Gæsterne hjælper til med bilen og flere er også chauffører. Det aftales på forhånd. Alle har en lille opgave, der dagligt skal klares. Der skal tankes is til køletaskene, een holder styr på hvor de andre gæster bor på hotellet, en holder styr på benzin regnskabet osv.

Vi kører  i minivan med plads til 7 personer, men som udgangspunkt er vi kun 5 i bilen, så der er bedre plads til os og bagagen. Gæsterne bytter ofte plads i løbet af dagen.

Jeg har, som guide, fuld overblik over alle aspekter af den praktiske afvikling af rejsen, så man er i trygge hænder. Jeg kender de steder vi besøger, eller har en grundig research. Ind i mellem er vi på fælles opdagelse og det er ofte ret spændende.

Sådan får man en plads:

  1. Læs materialet
  2. Tag telefonisk kontakt til mig
  3. Giv evt. et forhåndstilsavn, om deltagelse. Det er ikke bindende, men jeg forventer at man er seriøs og ikke “shopper”.
  4. Deltag i informationsmødet
  5. Dagen efter er der bindende tilmelding og indbetaling.
  6. I ugerne efter booker jeg overnatning og bil. I køber selv flybilletten.

Informationsmøde

Informationsmøde afholdes hjemme hos mig, i Beder ved Århus. Her møder man de andre rejsedeltagere. Der kommer kun den gruppe jeg har udvalgt. Jeg må ofte sige nej til folk der gerne ville med.

På mødet gennemgåes rejsen. Efterfølgende indbetaler gæsterne beløb til dækning af bil, hotel og andre fælles udgifter.

Se også afsnittet Krav til gæsten

 

En almindelig dag ser sådan ud:

Senest kl 8.00 er bilen pakket og klar til afgang.

Vi tanker op og gør bilen klar. Indstiller GPS.

Vi standser mange gange for at fotografere og alle kan råbe: ” Stop bilen”. Det kalder vi et “japanerstop”. Vi stopper også hvis der sker noget interessant på vejen. F.eks kommer der 2 fyre vandrende med et skilt: Vi går tværs over Amerika. Dem taler vi selvfølgelig lige med.

Hver dag får man “dagens tekst” læst højt. Dagens tekst er baggrundsviden om det område vi skal se. Dets historie osv.

De steder vi besøger, kan være meget forskellige. Nationalparker, statsparker, nationale monumenter, vandreruter, slots canyon, vandfald, byer, søer, reservater. Ofte er ruten på vej til destinationen lige flot som destinationen.  Vi besøger ofte mere end et enkelt sted pr. dag.

Vi ser selvfølgelig de kendte steder, som alle gerne vil se, men jeg kender mange steder, hvor der kun kommer ganske få mennesker. Nogle steder kommer kun os. Det er en ganske særlig oplevelse.

Vi udforsker ofte området sammen, for jeg har ikke nødvendigvis været der selv. På stedet laver jeg video og fotoarbejde, samt dokumentation til mit rejsesite. Gæsterne gør typisk det samme som jeg, dvs fotograferer og nyder det vi ser.

Vi holder en kort frokostpause hvor vi spiser den frokost vi har med i bilen. Vi har altid vand og frugt osv. i bilen. Vi køber 2 køletasker til formålet.

Vi er sammen mange timer dagligt og man må gerne tage en lur, lukke af for samtale og lytte til musik, eller læse. Sætter man sig bag i bilen, er det nemt at passe sig selv.

Vi lander de fleste dage ved hotellet kl 17-18. Så er der fri leg for alle.

Nogle dage spiser vi alle på samme restaurant, andre gange køber man (god) mad i supermarked og spiser på hotelværelset, eller laver en lille kom-sammen. Nogle par vil måske noget særligt. Mulighederne er ofte flere. Nogle dage siger jeg “vi ses morgen”. Det er legitimt at have behov for lidt privathed, når man er sammen i så mange dage.

Man skal påregne at rejser med Amerikaguiden ikke er daseferie, men aktiv natur- og kulturrejse. Du trænger sikkert til ferie, efter rejsen 🙂

Minibussen. 

Bussen har 7 pladser, men vi bruger helst kun de 5. Resten bruges til bagage. Chaufførerne kører ordentligt og efter reglerne. I USA kører man iøvrigt pænt. Der nydes ikke alkohol i bilen og der ryges heller ikke. Jeg foretrækker ikkerygende medrejsende.

 “Japanerstop” i Utah.

En madklub fra Skanderborg er med i Gooseneck State Park, Utah

 I 2018 var vi 10 personer i 2 biler. I 2019 var vi i en bil. Dvs. jeg har 4 gæstepladser.

2019 holdet var et par og 2 veninder

I foråret 2022 valgte jeg kun at tage 2 medrejsende med pga corona situationen. Mette og Henrik var super søde og nogle utrolige medspillere.

2022 efterår deltager 3 tidligere medrejsende og en enkelt ny.

 

Jeg er på arbejde……